3. ožu 2013.

RUŽICE PRELIVENE MLEKOM


POTREBNO JE :
  • 300 gr brašna
  • 20 gr. svežeg kvasca
  • 1 l  mleka
  • 3 žumanceta
  • 6 kašika šećera
  • vanil šećer, korica limuna
  • 100 gr. margarina ili maslaca
  • malo šećera u prahu
PRIPREMA :
  • Kvasac rastopiti u mlakom mleku, dodati 2 male kašike  šećera, malo soli i ostaviti da uskisne
  • U posudu staviti  brašno, dodati nadošli kvasac,  žumanca i zamesiti testo kao za rezance
  • Razvučenu koru premazati sa 100 gr. margarina ili maslaca,  posipati prah šećerom i uviti kao rolat i iseći na  2cm. debele komade 
  • Staviti u pleh tako da sečena strana bude dole- ostaviti ih na totoplo mesto 4o min da testo malo odstoji
  • Peći  u rerni samo da porumene- 15 min na temperaturi 180 C
  • Pečene ružice staviti u dublju zdelu
  • U šerpu staviti 1 l mleka, zasladiti, dodati vanilu i kuvati : vrelim mlekom preliti ružice
  • Zdelu poklopiti, rashladiti i služiti 
  • Preliti otopljenom čokoladom





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...