25. ožu 2013.

PALIČINKE S PORILUKOM




POTREBNO JE :
  • Za palačinke :
  • 2 dela pšeničnog brašna, 1 deo kukuruznog brašna
  • začini - sol  kurkuma a može i kurry- dodaje se vrlo malo jer ti začini imaju intenzivam miris i okus
  • 1 : 1 mineralna voda i obična voda
  • malo sode bikarbone
  • poriluk
  • Nadev :
  • pirinač
  • poriluk
  • mrkva
  • đumbir
  • ulje ili margarin
  • Preliv od bešamel sosa s mlekom ili vodom
PRIPREMA :
  • Sastojke za palačinke pomešati,  dodati vodu, i na kraju sitno  seckani  poriluk. Smesa treba biti gušća. U tavi s vrlo malo masnoće ispeći palačinke
  • Pirinač i na kockice izrezanu mrkvu skuvati u vodi, ocediti i isprati hladnom vodom
  • na malo margarina   nekoliko minuta dinstati poriluk, narezan na kolutove i malo naribanog đumbira
  • dodati oceđeni pirinač i mrkvu i začiniti začinima po želji
  • ove palačinke su lepe i kada se preliju bešamel sosom, uobičajen recept za bešamel : na putru upržiti malo brašna, zaliti mlekom  dodati soli i miškatnog orašćića i skuvati gušći sos
  • ili - iseckati dva  čen belog luka, kratko ispržiti na malo ulja, dodati kašiku brašna i zaliti vodom
  •  skuvati  gušći  sos, dodati malo soli i nekoliko kapi alkoholnog octa


                                                                        Prijatno !





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...