14. ožu 2013.

Mali saveti



Saveti za dobre palačinke :
  • u testo prije pečenja palačinki dobro je dodati 20-25 g maslaca, na tri šolje brašna
  • soli i šećera staviti samo malo ; ako se pretera testo će postati " teško"
  • ako dodamo malo soli u vodu za palačinke neće biti grudvica
  • pažljivo odabrati brašno, najbolje pola glatko pola oštro
  • mineralna voda je gotovo obavezna
  • omjer jaja i brašna je približno ;  na 2 jajeta  koristi se 200-300 g brašna
  • palačinke su " žilave " ako ima previše jaja
  • redosled dodavanja ; jaja, mleko, brašno, mineralna voda
  • palačinke uvek lagano mutiti mikserom, nikako štapnim mikserom ili velikom brzinom
  • palačinke se peku na jako zagrejanoj tavi s minimalnom količinom ulja, masnoća osigurava punoću okusa
  • najbolje je napraviti smesu za palačinke i ostaviti da malo odstoji
  • Imate li vi recept za lepe palačinke ?
                                                                     

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...