5. ožu 2013.

LILA TORTA


POTREBNO JE :
  • BISKVIT :
  • 50 gr bele čokolade
  • 125 gr margarina 
  • 80 gr šećera
  • 2 jaja
  • vanil šećer
  • 150 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 120 gr borovnica ( može iz kompota )
  • 25 gr. oguljenih i mlevenih badema
  • KREMA:
  • želatina fix- 2 kesice
  • 250 gr. svežeg posnog sira
  • 50 gr. šećera
  • 250 ml soka od borovnice 
  • 200 ml slatke pavlake
PRIPREMA :
  • sitno naseckati čokoladu
  • margarin dobro izraditi sa šećerom i vanilom
  • umešati jaja,  postepeno dodavajući
  • pomešati brašno s praškom i dodati smesi
  • na kraju umešati čokoladu
  • veličina kalupa okruglog je 26 cm
  • sipati testo u kalup a gore rasporediti  borovnice
  • peći 35 min u rerni zagrejanoj na 180 C stepeni
  • Krema :
  • ulupati pavlaku -šlag
  • pomešati sir, šećer, sok
  • u smesu sipati želatinu , neprestano mešati dok se smesa nepočne stvrdnjavati
  • u smesu pažljivo umešati šlag
  • kremu od svežeg sira rasporediti po torti- kolaču
  • držati u frižideru najmanje 3 h
  • Ukrasiti otopljenom belom čokoladom (čokolada, malo ulja i vode -otopiti na vatri : kada se malo prohladi rasporediti u obliku mrlja )
Mera za ovu tortu se može povećati prema promeru kalupa !
                                                             
                                                                Prijatno !




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...