6. ožu 2013.

VENAC OD SIRA I GROŽĐA


                                   


POTREBNO JE :
  • 200 g sira gongonzola (plavi danski sir)
  • 200 g svežeg sira 
  • 200 g krem sira
  • 2 male čašice šerija
  • na vrh kašike bibera
  • 25 g seckanih pistacija
  • 100 g oraha
  • po 100 g crnog i belog grožđa
PRIPREMA :
  • sir gongonzolu propasirati i umutiti zajedno sa svežim sirom, šerijem, krem sirom, biberom u vidu krema
  • kalup oblika venca obložiti što ravnije providrnom  folijom , rasporediti pistacije i odozgo staviti polovinu sira
  • zatim umetnuti polovine oraha i premazati s drugim slojem sira
  • sir dobro stisnuti , prekriti folijom, odozgo staviti teži predmet i ostaviti 2-3 sata na hladno
  • kada se sir dobro ohladio izručiti na tanjur i ukrasiti grožđem i pistacijem
                                                                 Prijatno !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...