22. velj 2013.

ŠARENO TESTO



POTREBNO JE :

  • 1/2 kg testa 
  • 3 mrkve
  • 1 celer
  • peršin, paškanat, keleraba
  • 2 krompira
  • glavica crvenog luka, malo belog luka
  • kuvani paradajz
  • listići topljenog sira
          malo pavlake, ulje, so, mediteranski začini

Bešamel umak (na putru upržiti 2 kašike brašna ,zaliti s 2 dcl mleka i skuvati. Začiniti biberom soli, muškatnim orašćićem)


NAČIN PRIPREME :


  • Skuvati testo u  slanoj vodi. Kada je kuvano procediti i isprati hladnom vodom.
  • Na malo ulja dinstati  luk  i sito naseckano ili naribano povrće. Kada je povrće mekano dodati kuvani paradajz i začiniti po želji.
  • Vatrostalnu posudu namazati uljem i redati ; na dno malo bešamel umaka ,zatim red testa, red povrća, pa opet malo bešamela i prekriti listićima sira. To ponoviti još jednom ,a na kraju premazati pavlakom i poredati zadnji red listića sira.
  • Staviti 20 min. u rernu na 180 C stepeni.
NAPOMENE :  Umesto listića sira može se koristi neki drugi tvrdi sir
                          Posna varijanta ; bešamel umak  sa sojinim mlekom , posni sir
                          Vreme pripreme ovog jela je 1 h

   
                                                        Prijatno !








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...