18. velj 2013.

MUSAKA OD KELJA


Potrebno je :
                   1 glavica kelja ( približno 1 kg.)
                   1  glavica crvenog luka i 3 čena belog luka
                   4 krompira (srednje veličine )
                   150 gr. pirinča
                   150 gr. mlevenog mesa
                   2 dcl kisele pavlake i 1 dcl mleka
                   3 jajeta
                    mešavina začina, biber, cyrry

Način pripreme :

                        Kelj iseckati na sitno, krompir oguliti , narezati na kockice i sve zajedno staviti da kuva u slanoj vodi. Pirinač oprati i skuvati. Meso propržiti na crvenom luku,  pri kraju dodati beli luk i začine po želji.
                        Skuvani kelj i krompir procediti i pomešati s oceđenim , opranim pirinčom, dodati još malo začina, bibera i cyrri
                        Vatrostalnu posudu malo pouljiti ,sipati polovinu mešavine kelja, zatim mleveno meso pa drugu polovinu kelja. Ovako pripremljenu musaku zaliti umućenim jajima, pavlakom, mlekom i listićima margarina.
                        Rernu zagrejati  na  200 C stepeni -peći musaku 20 min.

                                                             Prijatno !



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...