22. velj 2013.

MEDENA PITA


                                                                                                        
POTREBNO JE :
  • 300  gr. brašna
  • 120 gr šećera
  • 3 kašike.  meda
  • 5 kašika mleka
  • 1 kašikica sode bikarbone
  • 100 gr.svinjske masti
  • 1 žumanjak
  • FIL :
  • 1/2 l  mleka
  • 200 gr šećera
  • 250 gr. margarina 
  • 2 kesice vanil šećera
  • 2 kašike kakao
  • 5 kašika brašna
  • 100 gr. čokolade, 100ml slatke pavlake
NAČIN PRIPREME :
  • Prvo umesiti brašno i mast. Dodati ostale sastojke i mleko (može i više-koliko je potrebno).Testo dobro umesiti i ostaviti 10 min da odmori
  • Ispeći 3 kore veličine tepsije (40x 26) 
  • Postupak-testo ravnomerno podeliti na tri dela.Oklagijom rastanjiti na oko 0,5 cm debljine i pažljivo preneti na papir za pečenje .Peći 10 min na temperaturi 180 C stepeni. Paziti da ne potamni !
  • FIL :
  • Posebno umutiti brašno s malo mleka, da bude glatko. Dodati  polovinu šećera, vanilu, kakao. Mleko s drugom polovinom šećera staviti da prokuva.U vrelo mleko umešati brašno i još malo kuvati da bude gusto, izraditi mikserom da ne ostanu grudvice.
  • Penasto izraditi margarin i dodati u ohlađeni fil
  • Nafilovati kore a gornju preliti čokoladom
  • Preliv : otopiti čokoladu s pavlakom polako zagrevajući
  • Drugi način : 3 kašike kakao, 3 kašike šećera, 3 rebra čokolade , malo margarina zakuvati u vodi. Dodati vode koliko je potrebno da sve sastojke prekrije-ukuvati do željene gustine da preliv ne bude redak.
Napomene :
Vreme potrebno za napraviti je 1h
Medenu pitu je bolje napraviti dan ili više dana ranije da kore dobro omekšaju.
                                                               Prijatno !  









LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...