12. velj 2013.

JAFFA KUGLOF


Potrebno je :
                   5 komada jaja
                   280 gr ( 14 kašika ) šećera
                   300 gr ( otprilike 21 kašika) brašna
                   2 dcl ulja
                   1 prašak za pecivo, 2 kesice vanile
                   100 gr čokolade za kuvaje
                   3 veće pomorandže, korica limuna
Način pripreme:
                   Posebno umutiti belanca a zatim posebno umutiti žumanca sa šećerom, vanil šećerom, koricom limuna, koricom jedne pomorandže;  na kraju dodati ulje i isceđeni sok od jedne pomorandže.
Pažljivo sipojiti belanca s žumancima a zatim dodati brašno u koje smo predhodno stavili prašak za pecivo. Ovu smesu treba podeliti na dva dela; jedan ostaje žut a u drugi se dodaje 50 gr otopljene čokolade.
                  Kalup za kuglof (srednje veličine-promera 22-24 cm) dobro namazati margarinom i posipati brašnom- silikonski kalup se ne maže ! Neizmenično se sipa žuta i braon smesa .
                  Rerna se zagreje na 200C stepeni a posle 10-15 min pečenja treba smanjiti temperaturu na 170 C stepeni i peći još 40 min. Ispečen kuglof , još u kalupu pažljivo zaliti sokom od preostale pomorandže.
                 Kada kuglof izvadimo iz kalupa , prohladimo i po želji prelijemo otopljenom čokoladom ili posipamo prah šećerom.
                  Jaffa kuglof -jednostavan za napraviti; vreme pripreme je 1 h 30 min, idealan za posluživanje uz kafu i čaj !                                    
                                                       Prijatno !







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...