30. sij 2013.

Pogaca "Cvet"

Sastojci:

20 gr kvasca, 1 dl mleka, 2 dl pavlake, 2 dl jogurta, 3 jaja, 2 kašičice soli, 1 kg brašna, 250 gr margarina.


Priprema:

Izmrviti kvasac u malo brašna, dodati mleko, malo šećera i soli, pa ostaviti da zapeni. Izlzi kvasac u vanglu pa dodati pavlaku, jogurt , jaja, so i sve zamesiti brašnom. Testo razvaljati i namazati rastopljenim margarinom (1/3 margarina ostaviti za zalivanje pogace). Zaviti testo u rolat i iseci na 9 manjih rolata sirine cetiri prsta. Sedam rolata preseci po dijagonali, tako da dobijete 14 trouglova. Redjati u podmazanu serpu (tepsiju)- deset trouglava u vanjskom redu, a cetiri rasporediti u sredini. Jedan rolat staviti u sredinu, a onaj zadnj iseci na manje delove i ukrasiti pogacu (vidi sliku).

Ostaviti da odstoji 1 sat. Posle toga pogaču staviti u hladnu rernu, uključenu na 200 oC. Posle 15 minuta preliti preostalim otopljenim margarinom. Staviti preko pogače alu foliju i peći još jedan sat. Skinuti foliju i jos malo dopeci da se lepo zarumeni.






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...